Skip to main content Skip to footer

RODIN machining richt zich op metaalbewerkingen frezen en draaien ook wel verspanen genoemd. RODIN machining is opgezet als een 4.0 industrie, de automatisering en connectiviteit is extreem modern en vooruitstrevend. RODIN wordt een volledig geautomatiseerd en gerobotiseerd bedrijf. Dit maakt het professionele en enthousiaste team mensen wat er werkt redelijk klein en belangrijk.

Oprichting

RODIN machining BV is in maart 2022 opgericht door Ruud Appel, Dennis Oud, Gem Bot en Paul Mooij. De leden van het management team zijn geen onbekenden in de markt. Ruud en Dennis hebben hun eerste stappen in de metaalbranche gezet in hun onderneming Top Sierhekwerken BV. Na verkoop hiervan hebben zij Hollandsteel BV opgericht, een 3.0 industriebedrijf; IT en computertechnologie worden gebruikt om het proces te automatiseren. Gem Bot is na verkoop van zijn aandeel in Bot Bouwgroep ingestapt om Hollandsteel door te ontwikkelen en te professionaliseren naar een (bijna) 4.0 industriebedrijf. Paul Mooij is zowel bij Hollandsteel als diverse andere bedrijven betrokken geweest vanuit zijn professie als zelfstandig professional in de automatisering & digitalisering.

Ons team
Wij hebben een kleinschalig team wat vanaf de oprichting betrokken is. Onze werkvoorbereiders c.q. CAM programmeurs en onze operators zorgen ervoor dat onze operatie soepel verloopt.

(energie)zuinige productieprocessen

RODIN machining let op energieverbruik. Zo hebben wij zonnepanelen en draaien onze machines ook ‘s nachts. Al het materiaalafval wordt voor hergebruik afgevoerd.
Ook gebruiken wij Folia A een koelsmeermiddel gebaseerd op hernieuwbare grondstoffen en is daarom milieuvriendelijker en duurzamer dan vergelijkbare smeermiddelen gemaakt van minerale oliën. Gezonder voor onze mensen, machines en ons product.

Onze opdrachtgevers

RODIN machining werkt voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers in heel Nederland. Onze klanten zijn bedrijven in de maakindustrie die metaal verwerken in de ruimste zin van het woord. Groot én klein. Denk aan constructiebedrijven, machinebouwers, carrosseriebouwers, meubelfabrikanten, scheepvaart, automobielindustrie en petrochemische industrie.